Jacob's Wiel

Jacob’s Wiel

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

2 personen

Jacob’s Wiel boeken

Omschrijving

Jacob’s Wiel is een ruime tweepersoonshut in de Alblasserwaard, in de buurt van Bleskensgraaf. De hut ligt direct aan een natuurlijke plas die wordt omringd door een dunne rij bomen en struiken. Aan het water is een ijsvogelwand geplaatst, deze is vanuit de hut te zien.
Het wiel is omgeven door weilandpercelen en sloten.
Doelsoorten bij deze hut zijn naast de gebruikelijke soorten de ijsvogel, de buizerd en verschillende soorten water- en weidevogels.

Vanuit de hut gefotografeerde vogels tot nu toe (bijgewerkt 30/09/24): meerkoet, waterhoen, wilde eend, parkeend, aalscholver, blauwe reiger, koolmees, pimpelmees, staartmees, roodborst, winterkoning, putter, sijs, sperwer, buizerd, ekster, houtduif, vink, knobbelzwaan, tjiftjaf, grauwe gans, ijsvogel, spotvogel, bergeend, grote bonte specht, grote gele kwikstaart, kleine karekiet.

De kosten voor het huren van de hut zijn:
01/01 – 31/12: € 50,- per dag

Overige informatie

  • De hut is geschikt voor twee personen, er staan twee bureaustoelen.
    U fotografeert vanaf een vensterbank, door camouflagedoek onder een strook spiegelglas.
  • In de hut zijn twee grondstatieven (MDJ Fotografie) aanwezig (zonder schommelkop, een statief- of schommelkop dient u zelf mee te nemen). Ook is er een rijstzak aanwezig.
  • Lenzen vanaf 300 mm zijn geschikt bij deze hut. Om wat verder weg om de waterplas te fotograferen zijn lenzen van 500-600 mm handig.
  • Er is vogelvoer aanwezig bij de hut.
  • Levende meelwormen zijn bij een reservering optioneel bij te bestellen: 80 gram voor € 1,25. 
  • Er is geen elektriciteit in de hut aanwezig.
  • Er mag gefotografeerd worden vanaf zonsopgang tot uiterlijk 18.00 uur ’s avonds.
  • De loopafstand van de auto tot aan de hut is circa 300 meter. De wandeling gaat door een weiland, halverwege ligt een trekpont waarmee een sloot wordt overgestoken. De sloot is circa 50 meter breed.

Locatie

Bleskensgraaf, Alblasserwaard, Nederland

Beoordelingen

Gerrit Goede
Maart 2024
Hele mooie hut en setting.

RC de Heer
Maart 2024
Goede hut. Voldoende licht op de setting. Mis alleen de mogelijkheid om zittend een goed overzicht over de plas te hebben. Geven van lokvoer is enigzins beperkt, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ook is er geen mogelijkheid om de setting ietwat naar eigen hand te zetten, maar dat is wat mij betreft geen probleem en levert meer natuurlijke foto’s op.

Wim Geyskens
Maart 2024
Vol spanning uitgekeken naar de eerste sessie in de nieuwe hut. Unieke opzet en locatie. Mooie resultaten op foto en ongetwijfeld een hut met veel potentie. Zeker voor herhaling vatbaar.